Szabályzat

VÁSÁRLÁSI SZABÁLYOK A WEERIDE MAGYARORSZÁG WEBÁRUHÁZÁBAN


Kérjük, mielőtt megrendelését elküldené, olvassa el az alábbiakat.

Eladó adatai:
• Cégnév: Adelaida-SA Kft.
• Székhely: 1182 Budapest, Cziffra György (volt Sallai Imre) utca 21./A
• Adószám: 12853252-2-41
• Cg.01-09-952329

• Telefon: 00 36 21 252 3601
• Mobil:   00 36 30 74 35 497

• E- mail: contact@weeride.hu

 1.  VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
 2. FIZETÉSI MÓDOK-FIZETŐESZKÖZ
 3. REGISZTRÁCIÓ
 4. RENDELÉS ÉS SZÁLLÍTÁS
 5. GARANCIA / SZAVATOSSÁG
 6. EGYÉB RENDELKEZÉSEK
 7. SZEMÉLYES ADATOK
 8. RÉSZLETES ADATVÉDELMI NYILATKOZAT 

1.  VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

1.1. A WeeRide.hu árlistában szereplő árak a megrendelés időpontjában érvényes bruttó vételárak, amelyek a 27%-os mértékű általános forgalmi adót tartalmazzák. Amennyiben a megrendelés időpontjában a megrendelt árucikk nincs raktáron, és nem is beszerezhető, a megrendelés nem jelent árgaranciát a későbbi időpontban ismét megrendelhető árucikk vételárára nézve.

1.2. Fenntartjuk a jogot, hogy amennyiben beszállító partnereink bármely termék árát akár árfolyamváltozás, akár az adott termék műszaki paramétereinek változása nyomán módosítják, úgy a WeeRide.hu is ennek arányában korrigálja árait. Bármely előre nem várható árváltozás esetében az árucikk feladása előtt tájékoztatjuk erről a tényről megrendelőinket.

1.3. A termék rendeltetésszerű használatának elsajátításához egy oktató videó található oldalunkon.

1.4. A WeeRide.hu Webáruházban csak az vásárolhat, aki elfogadja jelen üzletszabályzatot.

1.5. A WeeRide.hu Webáruház semmilyen formában nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredő téves teljesítésért.

1.6. Az akciós áruk esetében az akció minden esetben a készlet erejéig tart. Amennyiben készlethiány miatt az akciósan rendelt termék már nem szállítható, erről a megadott e-mail címre a WeeRide.hu Webáruház értesítést küld.

1.7 A WeeRide.hu Webáruház kizárólagosan Magyarország területén értékesíti termékeit.

2. FIZETÉSI MÓDOK-FIZETŐESZKÖZ

2.1. Jelenleg kizárólag utánvétes fizetési mód lehetséges.

2.2. A WeeRide.hu Webáruház hivatalos fizetőeszköze a Forint (HUF).

3. REGISZTRÁCIÓ

3.1. A WeeRide.hu Webáruház használatához regisztráció nem szükséges.

3.2. A Webáruházban történő ismételt vásárláshoz minden adatot újból meg kell adni.

4. RENDELÉS ÉS SZÁLLÍTÁS

4.1. A WeeRide.hu Webáruházban történt rendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elolvasta, megértette és elfogadja jelen üzletszabályzatot.

4.2. A WeeRide.hu Webáruházban vásárolt termékek házhoz szállítását országosan a Magyar Posta végzi.

4.3. A megrendelt és általunk visszaigazolt árut indítjuk útnak.

FIGYELEM!

A weeride.hu weboldalon leadott rendelésre rendszerünk automatikusan kiküld egy, a megrendelés megerősítését kérő üzenetet. Adott megrendelés ezen levélben megadott linkre kattintva kerül megerősítésre. Amennyiben internetes megrendelését követően (legkésőbb egy órán belül) nem kapja meg ezt az üzenetet, kérjük a contact@weeride.hu e-mail címen ennek hiányát jelezni szíveskedjenek, és mi felvesszük Önökkel a kapcsolatot.

A Gmail-es címmel történt megrendelés értesítője - a Gmail agresszív levélszemét (spam) szűrőjének köszönhetően- automatikusan a "SPAM" mappába kerül! Kérjük minden rendelés esetén a  levélszemét (spam) mappa tartalmát ellenőrizni szíveskedjenek. Köszönjük!

4.4  A megrendeléseket postai utánvéttel teljesítjük.

Mivel a WeeRide.hu Webáruházban vásárolt termékek árának kifizetése nem az Interneten keresztül történik, az ellenérték megfizetésére a csomag átvételekor (az utánvétes konstrukció miatt) a Postásnál kerül sor, így a WeeRide.hu Webáruház használata a felhasználók számára nem hordoz pénzügyi kockázatot.

4.4.1  A postai utánvételes megrendelés szállítási költsége 2017. január 1-után:.

a) egy darab gyermekülés esetén (amelyhez automatikusan jár a segéd-keresztvas, 4,1kg) bruttó 1350,-Ft.

b) egy darab gyermekülés és egy extra segéd-keresztvas esetén (6 kg) bruttó: 1400,- Ft.

c) egy darab extra segéd-keresztvas esetén(1,5kg) bruttó: 975,- Ft.

d) egy darab Co-Pilot tandem kerékpár (16kg) esetén: bruttó 2200,- Ft.

e) egy darab Push Bike esetén bruttó 1400,-Ft

Fenti összegek tartalmazzák a csomagolás, postára adás és szállítás költségeit. A postaköltség a megrendelt arumennyiség súlyától függően változik.

4.4.2  A megrendelések folyamatosan kerülnek feldolgozásra és postázásra.

A megrendelés annak visszaigazolásától érvényes. A postázás teljes időtartama 2-4 munkanap, amelyből:

Megrendelés beérkezése, visszaigazolása, feldolgozása: 1 munkanap.

Magyar Postán keresztüli kézbesítés: 1(feladás napja) +1-2 munkanap (postai kézbesítés időtartama).

A postára adás tényiről megrendelőt, megadott e-mail elérhetőségen, értesítjük.

A Magyar Posta a küldemény(eke)t legkésőbb az átvétel(üke)t követő első vagy második munkanapon eljuttatja a megadott címhelyre, és megkísérli a(zok) kézbesítését. Sikertelen kézbesítés esetén a küldemény átvételére 5 munkanap áll rendelkezésre a postai értesítőben megjelölt illetékes helyi Postafiókban.

4.5. Amennyiben a megrendelt termék nincs raktáron, úgy a megrendelés nem kerül visszaigazolásra. Téves visszaigazolás esetén annak tényiről megrendelőt a megadott elérhetőségeken, a lehető leggyorsabban, értesítjük. Amennyiben a termék elfogadható időn belül mégis hozzáférhetővé válik, e tényről tájékoztatjuk vásárlóinkat.

4.6. A vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomag sértetlenségéről megbizonyosodni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni. Postai szállítási késedelem, vagy a megrendelés teljesíthetetlensége esetén a Adelaida-SA Kft-t kártérítési kötelezettség nem terheli.

4.7. A megrendelés akkor válik érvényessé, amikor a megrendelő a megrendelését kitölti, valamint a vásárlói feltételeket elfogadja és ez a számára visszaigazolásra kerül.

4.8. Amennyiben a megrendelő más névre és címre szeretné kérni a kiszállítást, a megrendelő lapon kérjük egyértelműen kitölteni a vonatkozó mezőket.

4.9. A megrendelt termék(ek) vételára és postaköltsége adott csomag megérkezésével egy időben fizetendő. Vevő Áfá-s számlája, Garancia Levele, valamint adott Összeszerelési Útmutató a csomagra ragasztott neylon taskú címjegyzék mögött található a .

4.10. Az a megrendelő, aki a küldeményt gondatlanságból nem veszi át, vagy pontatlan címet ad meg és ezért a csomag kézbesíthetetlenség miatt a Posta által visszaszállításra kerül, a felmerült postai költségeket köteles megtéríteni. Ennek összege minimum 3000Ft.

4.11. A vevőnek jogában áll, a megrendelést követően, de még a postázás előtt a vásárlástól elállni. Ez esetben az elállás okán a vevőnek fizetési kötelezettsége nincs. Vevő lemondását jelezheti e-mailben a contact@weeride.hu e-mail-címen, figyelembe véve a megrendelés napját, legkésőbb hétfő este 22.00 óráig.

4.12. A vevőnek jogában áll a vásárlástól indoklás nélkül 14 naptári napon belül elállni, amennyiben a terméket eredeti állapotában és csomagolásábanfent jelzett telephelyünkre visszajuttatja. Ezúton kérjük,  minden esetben törekedjen a csomagolás diszkrét, sérülésmentes felnyitására, hogy az továbbértékesítésre alkalmas maradjon. Felhívjuk tisztelt vásárlóink figyelmét arra, hogy a termék "folyamatos kipróbálása" vagy másképpen használatba vétele a fentieket kizárja.

4.13. Az elküldött, de át nem vett áruk szállítási költsége indokolatlan többlet költségeket jelent részünkre, ezért fenntartjuk a jogot, hogy ilyen esetekben határozatlan ideig kizárólag előzetes átutalás után szolgáljuk ki az árut át nem vevő megrendelőket, illetve a megrendelőével azonos e-mail vagy IP címről érkező megrendeléseket.

5. GARANCIA / SZAVATOSSÁG

5.1. A WeeRide.hu Webáruház üzemeltetője, az Adelaida-SA Kft., a hatályos jogszabályokban előírt jótállást vállal minden általa értékesített árucikkre. A jótállás időtartama 24 hónap. Vitás esetekben minden esetben elfogadjuk az illetékes felügyeleti szervek és/vagy az Országos Fogyasztóvédelmi Felügyelőség szakvéleményét.

5.2. Az eladó rendeltetésszerű használatra alkalmas termékeket értékesít, amelyek kereskedelmi szempontból forgalomképesek Magyarország területén. A WeeRide.hu Webáruházban kizárólag új termékek kerülnek értékesítésre. Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki újra, ha azok bizonyíthatóan olyan hibával rendelkeznek, amelyek már a vásárlás pillanatában jelen voltak, de rejtve maradtak és javítással vagy alkatrészcserével nem küszöbölhetők ki. A használat során keletkező fizikai sérülésekért, a nem rendeltetésszerű használat miatt keletkező elváltozásokért a vásárló felelős, függetlenül attól, hogy a termék vásárlása óta mennyi idő telt el.

5.3. Jogos minőségi kifogás esetén az eladó biztosítja a termék cseréjét vagy a hiba kijavítását, de csak abban az esetben, ha a vevő számlával igazolja eladónál történt vásárlását.

5.4. A vevő az áru átvételét követő 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet 4.§ és 5.§ szerint.

A 14 napos gondolkodási idő a megrendelt áruk átvételétől veszi kezdetét. Ha a kéthetes időszak utolsó napja munkaszüneti napra esik, a gondolkodási idő az ezt következő munkanapon jár le.

Önnek ezen az időszakon belül minden további nélkül joga van ahhoz, hogy bármilyen okból meggondolja magát a vásárlást illetően.

Ha élni kíván ezzel a joggal, és eláll a vásárlástól, arról egyértelműen tájékoztatnia kell Cégünket. Ezt megteheti a contact@weeride.hu e-mail címen üzenet formájában, de akár úgy is, hogy postai úton visszaküldi a terméket fent jelzett XVIII. kerületi székhelyünkre.

A vásárlástól elállás tényit kérjük, vezesse rá a termékhez mellékelt Garancia Levélre az alábbi módon: "Hivatkozással a vonatkozó jogszabályban megfogalmazottakra, a termék vásárlásától indoklás nélkül elállok". "Dátum:", "Aláírás", "Név: nyomtatott betűkkel".

Eladó a vásárlástól való elállásról szóló értesítés kézhezvételétől számítva a vásárolt termék(ek) ellenértékét haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti, feltéve hogy az áru vagy a visszaküldést igazoló bizonylat hozzá megérkezett. Ha Ön szállítási költséget is fizetett, Eladónak vételáron felül azt is megtéríti az Ön részére.

A vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.

Az eladó kizárólag használatba nem vett, sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén téríti vissza a vételárat ezen pont alapján.

6. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

A felelősség korlátozása

6.1. A WeeRide.hu Webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és az esetlegesen felmerülő adatátviteli hibákra.

6.2. A WeeRide.hu Webáruház semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

 • Az Interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat elveszése.
 • Bármilyen működési hiba az Internetes hálózatban, ami megakadályozza a WeeRide.hu Webáruház akadálytalan működését és a vásárlást.
 • Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
 • Bármely elektronikus formában érkezett levél vagy adat elvesztése.
 • Bármely szoftver nem megfelelő működése.
 • Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei, amelyek az adatkommunikációt megszüntetik vagy megnehezítik.

A WeeRide.hu Webáruház nem felelős semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami a WeeRide.hu Webáruházhoz való csatlakozás miatt következett be. Egyedül a vásárló felelős a WeeRide.hu Webáruház honlapjához való kapcsolódásáért és az Webáruházban való vásárlásért.

6.3. Az Internetező felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait bármely nem kívánt eseménytől.

6.4. A WeeRide.hu Webáruház nem vonható felelősségre semmilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.

6.5. A WeeRide.hu Webáruház szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt. A változás a WeeRide.hu Webáruházban történt megjelenés időpontjától lép életbe.

6.6. A WeeRide.hu Webáruház szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit és szabályait bárminemű előzetes értesítési és indokolási kötelezettség nélkül.

6.7. Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor megtalálható a WeeRide.hu Webáruházban. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.

6.8. A WeeRide.hu Webáruház perelhet bármely személyt, aki csalást követ el, vagy annak elkövetésével próbálkozik. A WeeRide.hu Webáruház nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely honlap használó rovására történt csalás miatt.

6.9. Abban az esetben, ha a honlap látogatója bármilyen formában megsérti a szabályokat, a WeeRide.hu Webáruház szabadon érvénytelennek nyilváníthatja vásárlását és a vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.

7. SZEMÉLYES ADATOK

7.1. A Webáruházat használók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy töröltetni bármely, akár az összes általa megadott információt. Erre e-mailben a weeride.hu/kapcsolat webcímen jelezheti igényeit.

7.2. A WeeRide.hu Webáruház a vevő adatait nem adja ki harmadik félnek.

7.3. A megrendeléseket elektronikus úton dolgozzuk fel és tartjuk nyilván. A visszaigazolt megrendelés Megrendelési Szerződésnek minősül.

RÉSZLETES ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Adatkezelési nyilvántartási szám:

(A törvény kimondja, hogy nem kötelező adatvédelmi nyilvántartási számot igényelni, ha ügyfélkapcsolat címén kérjük el az adatokat és megfelelünk az alábbiaknak:

Az adatokat közvetlenül az érintettektől vesszük fel,

•  ismertettük az adatkezelés célját,

• előre meghatároztuk az adatkezelés fajtáját és időtartamát,

• csak az előre meghatározott célra használjuk fel az adatokat,

• melyet nem adunk ki harmadik félnek, valamint

• az érintetteket megfelelően tájékoztattuk az előbb felsoroltakról.)

Ez az Adatvédelmi Nyilatkozat azokra az adatokra vonatkozik, amelyeket Ön megrendelés, érdeklődés alkalmával cégünk rendelkezésére bocsát.

Az Adatvédelmi Nyilatkozatunk rögzíti, hogyan kezeljük és védjük azokat az információkat, amelyeket Ön a honlapunk használata során írásban vagy egyéb módon (például telefonon, E-mailben vagy egyéb elektronikus formában) részünkre rendelkezésre bocsát, vagy a cégünkkel kapcsolatban összefüggő internetes kommunikáció céljából önkéntesen nyilvánosságra hoz.

A személyes adatok összegyűjtése

Honlapunkat Ön használhatja úgy is, hogy nem ad semmilyen személyes információt a részünkre. Ugyanakkor bizonyos esetekben kérhetjük, hogy szolgáltatásaink igénybe vételéhez adjon meg "Személyes adat"-okat, amelyeket - például a rendelése teljesítése során, illetve a rendelés teljesítésével összefüggő pénzügyi feldolgozás során, ld. könyvelés - külső adatkezelőknek továbbíthatunk.

Annak érdekében, hogy weboldalunkon keresztül rendelést küldjön be cégünk számára, weboldalunkon külön regisztrációra nincs szükség. Az adatmezők egyszerű kitöltésével és a vásárlói feltételek elfogadásával beküldésre kerül megrendelés igénye.

Megrendeléseink teljesítéséhez szükséges alap- és egyben személyes adatokat megrendelő

1)      honlapunkon külön regisztráció nélkül, vagy a

2)      Http://weeride.hu weboldalain található telefonos elérhetőségeken

keresztül adhatja meg.

Cégünk kizárólag rendelése teljesítésének és adminisztrációjának folyamatában használ fel

- az Ön nevét, kapcsolattartási adatait (beleértve a levelezési és E-mail címét, telefonszámát, egyéb internetes elérhetőségeit, regisztrációkor birtokolt IP-címét),

- cégének adatait amennyiben cégként vásárol, munkahelye címét (amennyiben a szállítást munkahelyére kéri), valamint

- az Ön ismerőse adatait (amennyiben ismerősön keresztül kívánja a rendelését lebonyolítani).

A cégünk által gyűjtött adatok egy része az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény ("Adatvédelmi Törvény") 3. § 2. pontja szerint "Személyes adat". Ez azt jelenti, hogy az adat kapcsolatba hozható Önnel vagy egyéb érintettel, valamint az adatból levonható Önre, vagy egyéb érintett személyre vonatkozó következtetés.

Az Önnel kapcsolatos információkat a jogszabályok által lehetővé tett adatkezelési célokon túl a következő célok érdekében az alábbi tevékenységi területeken kezeljük, illetve továbbítjuk más adatfeldolgozóknak:

Logisztikai és szállítási szolgáltatások

Magyar Posta Zrt.

XVIII. kerületi 1sz. Posta
1184 Budapest, Üllői út 400

+36-1-290-8885/fiók, +36-1-290-9063/fiók, +36-40-464-646/ügyfélszolgálat

Banki szolgáltatások:
Raiffeisen Bank Nyrt.
1181 Budapest, Üllői út 417.

+36-40-484-848

Könyvelés:
Nortia 2000 Kft.

A rendelések és az Ön minél jobb és pontosabb kiszolgálása érdekében olyan adatokat kérünk Öntől, amelyek lehetővé teszik nekünk, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel. Az általunk gyűjtött személyes adatok magukban foglalhatják az Ön nevét, E-mail címét, telefonszámát és postacímét, valamint szállítás esetén a szállítási címmel összefüggő neveket, E-mail címeket, telefonszámokat, postacímeket is.  

Az oldalunk az EU-szabályoknak megfelelő sütiket (cookie) használ, amelynek tulajdonságairól honlapunkat először meglátogatva állíthatott be engedélyeket a használatra. Amennyiben ezt nem tette meg, vagy nem emlékszik, hogy megtette-e, elég, ha a böngészője gyorsító tárából törli a sütiket és újra meglátogatja az oldalunkat. Ilyenkor a cookie-szabályozásunk ismételt megerősítést fog kérni Öntől. (Ha nem tudja, hogy kell ezt megtennie, kérjük, olvassa el a böngészője súgójában a vonatkozó részt!) A Honlapunk által használt sütik (cookie-k) minden esetben csak automatizált folyamatokhoz kerülnek felhasználásra, hogy a rendszerünk valóban tudja azonosítani a sok látogató közül, hogy mely folyamatot végzi Ön (például ne keveredjen össze rendelésfeladáskor az Ön adata más, szintén éppen rendelő ügyfél adatával), illetve megkönnyíti Önnek az oldal használatát azáltal, hogy megjeleníti Önnek például a korábban nézett termékeket. Cégünk az oldal használatával összefüggő cookie-kat elemzési célokból nem használja, azok az Ön számítógépén kerülnek tárolásra, hogy esetleges ismételt látogatáskor Ön könnyebben használhassa oldalainkat.  

Fontos tudnia, hogy a https://www.facebook.com/pages/WeeRide-Magyarország weboldalunkon a Facebook saját modulját használja, és annak adatkezelésére a Facebook Adatvédelmi Nyilatkozata lesz érvényes. Ugyanez érvényes az úgynevezett „Lájkok” esetén, vagyis ha egy termékoldalt lájkolt Ön, vagy más ismerőse, akkor a Honlapra érkezvén ismerősei láthatják, hogy Ön az adott oldalt kedveli, illetve Ön is láthatja, ha valamely korábbi ismerőse lájkolta az adott termékoldalt. Ezekre a lájkokra az adott modulok fejlesztői (Google, Twitter, Facebook, stb.) Adatvédelmi Nyilatkozatai érvényesek.

A Google aktuális általános Adatvédelmi irányelveiről részletesen itt olvashat: https://www.google.com/intl/hu_hu/policies/privacy/
A Google hirdetésekkel kapcsolatos adatvédelmi irányelveiről részletesen itt olvashat: https://www.google.hu/intl/hu/policies/technologies/ads/
A Facebook aktuális Adatfelhasználási szabályzatáról részletesen itt olvashat: https://www.facebook.com/about/privacy
A Twitter használatával összefüggő Adatfelhasználási szabályzatról részletesen itt olvashat: https://twitter.com/privacy

A személyes adatok felhasználása

Az Önnel kapcsolatos információkat különféle módszerekkel gyűjtjük:
- amikor a cégünk által üzemeltetett honlapon keresztül Ön a rendelkezésünkre bocsátja
- amikor Ön személyesen, telefonon, írásban, vagy interneten keresztül, szolgáltatásaink használatával, vagy egyéb módokon kapcsolatba lép velünk és információt bocsát rendelkezésünkre - például vevőszolgálatunk használata, hírlevélre feliratkozás, regisztráció, stb.
- az információt az Adelaida-SA Kft-vel összefüggő internetes kommunikáció céljából (például közösségi oldalak használata során) Ön önkéntesen nyilvánosságra hozza.

Csak olyan Személyes Adatot kezelünk, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A Személyes Adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető, például addig, amíg bármely szerződés vagy jogszabály azt lehetővé teszi.  

Az Adatvédelmi Törvényben a Személyes Adatok kezeléséhez előírt hozzájárulást Öntől többek között a következő formákban szerezzük be:
- elektronikus úton - külön szövegdobozban való bejelölési lehetőség útján (rendelésfeladásnál az Üzletszabályzat/ÁSZF elfogadásakor)
- telefonos vagy személyes beszélgetés során tájékoztatjuk az adatrögzítés tényiről (például visszahívás célja termékinformációkkal, terméktámogatással, rendeléskezeléssel kapcsolatban, információk küldése E-mailen vagy levélben - például árajánlat, tájékoztató esetén, stb.).

Telefonos rendelésrögzítésnél az Üzletszabályzat és az Adatvédelmi Nyilatkozat honlapon történő elérési helyéről kollégánk tájékoztatja, a rendelését kizárólag az Ön beleegyezésével rögzítjük, melyről elektronikus visszaigazolást is küld honlapunk.

Megrendelés teljesítés megkezdése esetén - amennyiben addig írásban a honlapunk Http://weeride.hu/kapcsolat weboldalon keresztül, vagy a contact@weeride.hu E-mail címen adatkezelési engedélyét nem vonta vissza - a telefonon vagy a személyes beszélgetés útján megadott személyes adatait az aktuális Adatvédelmi Nyilatkozatunk szerint tárolhatjuk.

Személyes adatait abban az esetben is csak részlegesen tudjuk törölni, ha már egyszer rendelt cégünktől, mivel a korábbi rendeléseinek adatait a jogszabályi megfelelőség miatt továbbra is szükséges tárolnunk.

A Honlapon gyűjtött személyes adatokat kizárólag a rendelésteljesítéshez és az Önnel való kapcsolattartáshoz és információadáshoz használjuk. Külső félnek kizárólag akkor adunk ki adatokat, ha az a rendelés teljesítéséhez, vagy a jogszabályi megfelelőséghez elengedhetetlenül szükséges (például futárszolgálat részére az Ön elérhetőségi adatai, valamint a szállítási címe, névre szóló gyártású termék esetén a gyártó vagy a gyártó által kijelölt cég felé).

Személyes adatokat nem értékesítünk, nem adunk kölcsönbe és nem adjuk őket bérbe.

Személyes adatai hivatalos szervekkel folytatott kommunikációban a megfelelő jogszabályi szabályozások figyelembe vételével kiadásra kerülhetnek.

Amennyiben Ön Honlapunkon keresztül már adott le rendelést, úgy az adatai a jogszabályi kötelezettségek miatt adminisztrációs céllal a rendszerünkben a Honlapról való törlés után továbbra is tárolásra kerülnek (például számlázás esetén a könyvelésen a számlázási, szállítási adatai, a vásárolt terméke típusai, darabszáma és ára, valamint a futárszolgálatnál a csomagküldéshez kapcsolódó adatai).

Honlapunk használatával Ön beleegyezik abba, hogy az Ön adatait, illetve az Önnel folytatott kommunikáció tartalmát kiadjuk abból a célból, hogy megfeleljünk a törvényi előírásoknak, vagy válaszoljunk a jogi kérésekre és jogi megkeresésekre.

A Személyes Adata a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 6. § (1) bekezdése szerint kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése a) az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy b) az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

Hozzáférés a személyes adatokhoz

Az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően Önnek joga van bármikor tájékoztatást kérni a Személyes Adatainak kezeléséről. A tájékoztatás ingyenes. Az Ön ilyen jellegű kérését 30 napon belül teljesítjük. Amennyiben Ön személyes adataival kapcsolatban szeretne hozzánk fordulni, kérjük, tegye meg azt az Adatvédelmi Nyilatkozatunk kapcsolattartói információk részében.

Jogában áll a jelen Adatvédelmi Nyilatkozatban meghatározott elérhetőségeken tájékoztatást kérni a személyes adatai kezeléséről; kérni adatainak helyesbítését, illetve - a kötelező adatkezelés kivételével - törlését vagy zárolását; az Adatvédelmi Törvényben meghatározott esetben tiltakozhat Személyes Adatai kezelése ellen jogainak megsértése esetén, valamint az Adatvédelmi Törvényben meghatározott esetben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1126 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; telefon: +36 1 391-1400, telefax: +36 1 391-1410; E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu) és bírósághoz fordulni, és kötelezni az adatai jogellenes kezelésével kapcsolatos, vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével összefüggő, Önnek okozott kár megtérítését. Az adatkezeléssel kapcsolatos részletes jogokat és jogorvoslati lehetőségeket az Adatvédelmi Törvény 13-17. és 30. alfejezetei tartalmazzák. Felhívjuk a figyelmét, hogy egyes esetekben, a jelen tájékoztatóban a meghatározott adatfelhasználásokkal összefüggésben a Személyes Adatokat az adatkezelő az Adatvédelmi Törvény 6. § (5) alapján is kezelheti. Ez azt jelenti, hogy a Személyes Adatok kezelésére az adatkezelőre vonatkozó egyes jogi kötelezettségek teljesítése céljából, valamint az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükség lehet. Ezen esetekben a Személyes Adatok az Ön hozzájárulásának visszavonását követően is kezelhetők. Az adatkezelő elérhetőségein ezzel kapcsolatban további információt kérhet. Ilyen célok például az adózással kapcsolatos dokumentumok megőrzése (általában 7 év - az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 47. § szakasza alapján), egyes számviteli dokumentumok megőrzése (legalább 8 év - a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § szakasza alapján), valamint munkajogi igényekkel kapcsolatos dokumentumok megőrzése (3 év - a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 286. § szakasza alapján).

Információk védelme

Kötelességünk biztosítani az Önnel kapcsolatos információk védelmét. Abból a célból, hogy megvédjük Személyes adatait különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen, ésszerű fizikai, elektronikus és igazgatási eljárásokat alkalmazunk. Ezen tevékenységünk során különös tekintettel vagyunk arra, hogy az Ön Személyes Adatának kezelése során megakadályozzunk minden jogellenes vagy illetéktelen eljárást. Mindezen intézkedések ellenére az Ön információjának biztonságát teljes mértékben nem tudjuk garantálni.

Adatait a következő eszközökkel védjük:
- az információkhoz való hozzáférés korlátozásával (csak azon alkalmazottak férhetnek hozzá, akik számára a fent említett célok elérése érdekében szükséges).

A honlapunk tartalmazhat kapcsolódási lehetőséget más - általunk nem ellenőrzött honlapokra és más, általunk nem ellenőrzött weboldalak is adhatnak ilyen lehetőséget honlapunkra. Minden megteszünk annak érdekében, hogy csak olyan honlapokra biztosítsunk kapcsolódási lehetőséget, ahol a mi biztonsági és titoktartási iránymutatásunkkal megegyező vagy annál is magasabb szintű védelem létezik, amennyiben Ön elhagyja a honlapunkat, nem tudunk felelősséget vállalni semmilyen olyan információ biztonságáért, melyet Ön más oldalakon ad meg. Ajánlott ezért körültekintően és az Adatvédelmi Nyilatkozatok áttanulmányozásával eljárni a kérdéses honlapokon.

Gyermekekkel kapcsolatos információk

Javasoljuk, hogy gyermekeket tanítsák meg az Internet használata során a Személyes Adataik biztonságos és felelős kezelését. A jognyilatkozatok érvényességének, így a kiskorúak adatainak kezeléséhez adott hozzájárulás érvényességének szabályozását a PTK tartalmazza. Így a 14. életévét be nem töltött kiskorú jognyilatkozata semmis, nevében a törvényes képviselője járhat el. A korlátozottan cselekvőképes kiskorú nyilatkozatának érvényességéhez - ha a jogszabály kivételt nem tesz - törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása szükséges. A hivatkozott jogszabályi kivételt az Adatvédelmi Törvény 6. § (3) bekezdése tartalmazza, mely kimondja, hogy a 16. életévét betöltött kiskorú hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez nem szükséges törvényes képviselője beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása. A 14 és 16 év közötti kiskorúak esetében azonban továbbra is szükséges a személyes adatok kezeléséhez adott hozzájárulás érvényességéhez a törvényes képviselő beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása. Ez alól kivétel lehet a mindennapi élet szokásos szükségleteinek fedezése körébe tartozó kisebb jelentőségű szerződések megkötése.

Az információk rendelkezésre bocsátásával Ön kijelenti és szavatolja, hogy a fentieknek megfelelően jár el, az információk rendelkezésre bocsátásával kapcsolatban nem korlátozott cselekvőképességű. Ha Ön jogilag "cselekvőképtelennek" vagy "korlátozottan cselekvőképesnek" minősül, és önálló nyilatkozatra ezzel kapcsolatban a jogszabályok alapján nem jogosult, Ön köteles az érintett harmadik személy (törvényes képviselő, gondnok) beleegyezését az információk rendelkezésre bocsátásával kapcsolatban megszerezni. Ezzel összefüggésben köteles mérlegelni, hogy az információ rendelkezésre bocsátásával összefüggésben szükség van-e harmadik fél hozzájárulására. Megtörténhet, hogy cégünk nem kerül Önnel személyes kapcsolatba, így a jelen pontnak való megfelelést Ön köteles biztosítani és Adelaida-SA Kft-t ezzel összefüggésben nem terheli felelősség. Ha azt észleljük, hogy szolgáltatásainkat, honlapunkat olyan gyermek használja, aki nem rendelkezik szülői, illetve gondviselői engedéllyel, minden ésszerű erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy töröljünk valamennyi információt, amely a gyermek által került a birtokunkba, és biztosítjuk, hogy ezen információ más számára nem kerül továbbításra, sem általunk történő felhasználásra (sem közvetlen értékesítési, sem egyéb célból). Kérjük, haladéktalanul közölje velünk, ha azt tapasztalja, hogy egy gyermek önmagáról bocsátott rendelkezésre információt a szülője vagy gondviselője engedélye nélkül! Kapcsolatba léphet velünk a honlapunk Http://weeride.hu weboldalon keresztül megadott lehetőségek egyikén, vagy postai úton a székhelyünk címén. Fontos tudnia, hogy amennyiben rendelés teljesítésével összefüggésben kerül birtokunkba Személyes Adat, úgy azt korlátozottan tudjuk a jogszabályi megfelelőség miatt megsemmisíteni! (Például számlázás esetén a számlázási információk mindenképpen könyvelésre kerülnek, ugyanígy, ha a csomagot előkészítettük a futárszolgálat általi felvételre, úgy a futárszolgálat felé is továbbításra kerül, és a kapcsolódó jogszabályi megfelelőség - ilyen például a költség-elszámolási nyilvántartási kötelezettség - miatt az adatok szintén csak korlátozottan kerülhetnek törlésre!)

Az Adatvédelmi Nyilatkozat módosításai

Időszakonként az Adatvédelmi Nyilatkozatunk változhat frissítések miatt. Ilyenkor az Adatvédelmi Nyilatkozat oldalán szereplő dátum is módosulhat. Az Adatvédelmi Nyilatkozatunk honlapunk főoldalán és minden aloldalán a fejlécen közvetlenül is elérhető! Cégünk fenntartja a jogot, hogy a tájékoztatót egyoldalúan, előzetes általános értesítés nélkül módosítsa, a módosítást követő hatállyal. Erre való tekintettel ajánljuk, hogy rendszeresen látogassa a honlapunkat abból a célból, hogy figyelemmel kísérhesse a változások elfogadhatóságát! Az Adatvédelmi Nyilatkozatunk utolsó frissítésének időpontját minden esetben a nyilatkozatunk végén találhatja. Ha az Adatvédelmi Nyilatkozatunk nem jelenik meg, kérésére E-mailben megküldjük Önnek a mindenkor hatályos tájékoztató egy példányát.

Az információk rendelkezésére bocsátásával kijelenti, hogy az érvényben lévő Adatvédelmi Nyilatkozatunk aktuális változatát az információ rendelkezésre bocsátásának időpontjában megismerte és kifejezetten elfogadja. Egyes szolgáltatások igénybe vétele esetén (például Facebook-szolgáltatások) specifikus adatvédelmi feltételek is alkalmazandók lehetnek, melyekről Ön az adott szolgáltatás igénybe vétele előtt kaphat tájékoztatást.

Kapcsolattartói információk

Szívesen fogadjuk bármikor az Adatvédelmi Nyilatkozatunkkal kapcsolatos észrevételeit. Ha kérdése merülne fel, vagy úgy érzi, hogy nem tartottuk be az itt ismertetett alapelveket, javasoljuk, hogy keressen minket a honlapunk Http://weeride.hu weboldalain megadott lehetőségek egyikén! Az Adatvédelmi Nyilatkozattal kapcsolatban cégünk ügyvezetője jogosult Önnek hivatalos felvilágosítást adni.

Amennyiben Önnek bármilyen kérdése, észrevétele van a tájékoztatóval kapcsolatban, mielőtt használná ezt a honlapot, vagy valamilyen információt a rendelkezésünkre bocsátana, kérjük, lépjen kapcsolatba cégünkkel a contact@weeride.hu e-mail címen.

/Frissítve: 2016. december 1./